Consiliul Județean Cluj a demarat mai multe tipuri de lucrări ce vizează refacerea infrastructurii rutiere afectată de fenomene hidrometeorologice pe două sectoare ale drumului județean 107R, de la km 47+350 la km 58+650.

Operațiunile vizează, astfel, tronsonul încadrat în categoria drumurilor asfaltate, între km 47+350 și km 50+500, în zona pârtiei Buscat, respectiv cel care face parte din categoria drumurilor de piatră, între km 50+500 și km 58+650, din zona pârtiei Buscat până la unitatea militară de pe Muntele Mare.

A𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢ș𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝐷𝑟𝑢𝑚𝑢𝑙 𝑗𝑢𝑑𝑒𝑡𝑒𝑎𝑛 107𝑅 𝑀𝑢𝑛𝑡𝑒𝑙𝑒 𝐵𝑎𝑖𝑠𝑜𝑟𝑖𝑖 (𝑆𝑡𝑎𝑡𝑖𝑢𝑛𝑒𝑎 𝐵𝑎𝑖𝑠𝑜𝑎𝑟𝑎) – 𝑀𝑢𝑛𝑡𝑒𝑙𝑒 𝑀𝑎𝑟𝑒 (𝑝𝑎𝑟𝑡𝑖𝑎 𝑑𝑒 𝑠𝑐ℎ𝑖 𝐵𝑢𝑠𝑐𝑎𝑡) 𝑠𝑖, 𝑚𝑎𝑖 𝑑𝑒𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒, 𝑝𝑎𝑛𝑎 𝑙𝑎 𝑢𝑛𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒𝑎 𝑚𝑖𝑙𝑖𝑡𝑎𝑟𝑎, 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑢𝑛𝑢𝑙 𝑠𝑡𝑟𝑎𝑡𝑒𝑔𝑖𝑐, 𝑎𝑣𝑎𝑛𝑑 𝑖𝑛 𝑣𝑒𝑑𝑒𝑟𝑒 𝑐𝑎 𝑖𝑛 𝑠𝑒𝑧𝑜𝑛𝑢𝑙 𝑟𝑒𝑐𝑒 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑓𝑜𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑠𝑜𝑙𝑖𝑐𝑖𝑡𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑖𝑢𝑏𝑖𝑡𝑜𝑟𝑖𝑖 𝑠𝑝𝑜𝑟𝑡𝑢𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑒 𝑖𝑎𝑟𝑛𝑎, 𝑑𝑎𝑡𝑜𝑟𝑖𝑡𝑎 𝑎𝑡𝑟𝑎𝑐𝑡𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑑𝑖𝑛 𝑧𝑜𝑛𝑎 𝑠𝑡𝑎𝑡𝑖𝑢𝑛𝑖𝑖 𝐵𝑎𝑖𝑠𝑜𝑎𝑟𝑎 𝑠𝑖 𝑎 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑖𝑒𝑖 𝑑𝑒 𝑠𝑐ℎ𝑖 𝑑𝑒 𝑙𝑎 𝐵𝑢𝑠𝑐𝑎𝑡. 𝐼𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑙𝑎𝑠𝑖 𝑡𝑖𝑚𝑝, 𝑠𝑖 𝑖𝑛 𝑠𝑒𝑧𝑜𝑛𝑢𝑙 𝑐𝑎𝑙𝑑 𝑎𝑓𝑙𝑢𝑒𝑛𝑡𝑎 𝑡𝑢𝑟𝑖𝑠𝑡𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑢𝑛𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑖𝑑𝑒𝑟𝑎𝑏𝑖𝑙𝑎.”

În această fază se execută ziduri de sprijin și lucrări de profilare a șanțurilor în vederea turnării betonului pe sectorul de drum asfaltat, respectiv operațiuni de reprofilare a platformei drumului în vederea balastării și realizarea de podețe pe sectorul de drum de piatră.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de trei luni iar valoarea totală a acestora este de 3.092.155 de lei, fără TVA, bani proveniți din fondurile guvernamentale destinate situațiilor de urgență.