Consiliul Județean Cluj continuă lucrările de întreținere care au drept scop asigurarea unei mai bune vizibilități în trafic și, astfel, sporirea siguranței circulației rutiere pe drumurile județene. Acestea constau în cosirea vegetației situate în apropierea căii de rulare și în vecinătatea drumului.

În paralel se desfășoară acțiuni de erbicidare a zonelor în care cosirea mecanică se face cu dificultate, dar și în vederea combaterii ambroziei, o plantă considerată extrem de alergenă, al cărei tip de polen poate provoca rinita alergică sezonieră cunoscută și sub denumirea de ,,febra fânului”.

Au fost executate, astfel, cosiri pe drumurile județene 107R Cluj-Napoca – Ciurila, 107L Lita – Turda, 109E Viile Dejului – Vad, 103G Gheorgheni – Aiton – Ceanu Mic – Tureni – Săndulești – Cheia, 161A Apahida – Cojocna – Ceanu Mare, 150 Mociu – Viișoara, 161B Turda – Ploscoș, 103K Căpușu Mare – Dângău Mare – Dângău Mic și 108C Gârbău – Leghia – DN 1, acestea urmând să continue și pe alte drumuri județene sau acolo unde situația impune acest lucru.

Lucrările se execută cu utilajele și personalul propriu din cadrul Consiliului Județean Cluj, respectiv Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat al Județului Cluj.