Consiliul Județean Cluj a publicat în SEAP anunțul referitor la achiziționarea lucrărilor de construire a Centrului Integrat de Transplant de la Cluj.

𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝘕𝘦 𝘥𝘰𝘳𝘪𝘮 𝘤𝘢 𝘪𝘯 𝘮𝘢𝘹𝘪𝘮 3 𝘢𝘯𝘪 𝘴𝘢 𝘢𝘷𝘦𝘮 𝘳𝘪𝘥𝘪𝘤𝘢𝘵𝘢 𝘤𝘭𝘢𝘥𝘪𝘳𝘦𝘢 𝘮𝘰𝘥𝘦𝘳𝘯𝘢 𝘪𝘯 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘷𝘢 𝘧𝘶𝘯𝘤𝘵𝘪𝘰𝘯𝘢 𝘊𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶𝘭 𝘐𝘯𝘵𝘦𝘨𝘳𝘢𝘵 𝘥𝘦 𝘛𝘳𝘢𝘯𝘴𝘱𝘭𝘢𝘯𝘵 𝘥𝘦 𝘱𝘦 𝘴𝘵𝘳. 𝘏𝘢𝘴𝘥𝘦𝘶. 𝘚𝘱𝘦𝘳𝘢𝘯𝘵𝘢 𝘯𝘰𝘢𝘴𝘵𝘳𝘢 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘴𝘢 𝘢𝘵𝘳𝘪𝘣𝘶𝘪𝘮 𝘤𝘢𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘳𝘦𝘱𝘦𝘥𝘦, 𝘢𝘴𝘵𝘧𝘦𝘭 𝘪𝘯𝘤𝘢𝘵 𝘴𝘢 𝘧𝘪𝘦 𝘴𝘢𝘭𝘷𝘢𝘵𝘦 𝘤𝘢𝘵 𝘮𝘢𝘪 𝘮𝘶𝘭𝘵𝘦 𝘷𝘪𝘦𝘵𝘪. 𝘌 𝘶𝘯𝘶𝘭 𝘥𝘪𝘯 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘦𝘭𝘦 𝘶𝘯𝘪𝘤𝘦 𝘱𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘭𝘦 𝘥𝘦𝘻𝘷𝘰𝘭𝘵𝘢𝘮 𝘪𝘯 𝘴𝘢𝘯𝘢𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘭𝘢 𝘊𝘭𝘶𝘫, 𝘥𝘢𝘳 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘷𝘢 𝘥𝘦𝘴𝘦𝘳𝘷𝘪 𝘪𝘯𝘵𝘳𝘦𝘢𝘨𝘢 𝘙𝘰𝘮𝘢𝘯𝘪𝘦.”

Valoarea estimată a achiziției este de 466.802.813 lei, la care se adaugă T.V.A. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este data de 10 octombrie 2022, ora 15.00, candidații selectați urmând să fie invitați să depună ofertele tehnico-financiare. Criteriul de atribuire este „𝘤𝘦𝘭 𝘮𝘢𝘪 𝘣𝘶𝘯 𝘳𝘢𝘱𝘰𝘳𝘵 𝘤𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦-𝘱𝘳𝘦𝘵”.

În cadrul unicului Centru Integrat de Transplant din țară și din sud-estul Europei vor fi efectuate patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal, acesta urmând a fi un Centru al excelenței atât în ceea ce privește chirurgia și transplantul de organe cât și în ceea ce privește cercetarea avansată în domeniu.

Centrul Integrat de Transplant va dispune de 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, zona A.T.I., cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport, etc. De asemenea, Centrul de Transplant Multiorgan de la Cluj va avea 280 de paturi pentru pacienți și 176 de locuri de parcare.