Contiună furtunile în județul Cluj. Meteorologii au emis avertizare cod GALBEN de vijelii, grindină și ploi torențiale.  Alerta meteo este valabilă până joi la ora 02.00.

De miercuri ora 10.00 până joi la ora 02.00, un Cod GALBEN anunță, în cea mai mare parte a țării, perioade cu instabilitate atmosferică.

Astfel,  în intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h) și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…30 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Cod PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată, valabil 30 august, orele 12:00 – 23:00

În nordul și estul Munteniei, estul Transilvaniei și în Moldova, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.