În cele cinci zile ale festivalului Electric Castle, pompierii militari au executat 39 controale de specialitate la operatorii economici aflați atât în proximitatea zonei evenimentului, cât și la cei aflați în incinta festivalului pentru a preveni producerea unor incidente și a verifica respectarea tuturor condițiilor de siguranță. În urma verificărilor în teren, colegii noștri au aplicat patru amenzi, în valoare cumulată de 11000 lei și 33 de avertismente.

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor și măsurilor de apărare împotriva incendiilor pe toată perioada desfășurării acestui eveniment. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor aflate la cele trei posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și de cel al UPU-SMURD Cluj au acordat sprijin participanților, în următoarele situații:
– 179 cefalee,
– 158 excoriații,
– 50 reacții alergice
– alte 1188 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (ex. dureri digestive, mușcături insecte, dureri aparat locomotor, etc.)

În 27 de situații cu afecțiuni medicale diverse a fost nevoie de investigații medicale de specialitate, astfel că 27 adulți au fost transportați la spital.