Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Cluj, instituție publică aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, care coordonează şi controlează metodologic serviciile publice de evidență a persoanelor de pe teritoriul întregului județ, a făcut o analiză a activității derulate în anul 2022, pe linie de stare civilă.
Astfel, conform statisticilor centralizate de la nivelul tuturor celor 81 de oficii de stare civilă din județul Cluj, în anul recent încheiat au fost întocmite 𝟏𝟎.𝟐𝟖𝟑 𝐚𝐜𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐧𝐚𝐬𝐭𝐞𝐫𝐞, în creștere cu cca. 𝟏𝟎% față de anul 2021! În această statistică sunt incluse și nașterile înregistrate tardiv, după termenul legal de 30 de zile, respectiv nașterile realizate în străinătate și aduse la cunoștința autorităților clujene în 2022.

  • O statistică interesantă este și cea privitoare la numărul de decese. Astfel, în anul anterior, în județul Cluj au fost întocmite 10.259 de certificate de deces, în scădere cu 1.088 acte, față de anul 2021. Comparând valorile absolute ale celor doi indicatori – nașteri și decese, rezultă că, 𝐢𝐧 𝐚𝐧𝐮𝐥 𝟐𝟎𝟐𝟐, 𝐬𝐩𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐮𝐧𝐮𝐥 𝐮𝐬𝐨𝐫 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐢𝐯.
    Nu în ultimul rând, activitățile de stare civilă cuprind și evidența numărului de căsătorii. Concret, în anul anterior, au fost înregistrate 𝟒.𝟒𝟎𝟔 𝐚𝐜𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐚𝐬𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞, din care 390 s-au realizat în afara țării noastre. Comparând situația cu anul 2021, numărul căsătoriilor a crescut cu cca. 8%.