Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, reamintește publicului pasionat de lumea cristalelor și a mineralelor că, în acest weekend, găzduiește expoziția ,,MINERALIA”, un eveniment devenit deja cunoscut publicului încă de la edițiile anterioare.

Ediția din această toamnă se va desfășura într-un spațiu nou, inaugurat recent la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, și anume Galeria Cellarium.

Expoziția organizată în acest an este cea mai amplă de până acum și va cuprinde cristale și minerale din întreaga lume, alături de roci, fosile, meteoriți, obiecte ornamentale și bijuterii executate de expozanți, exclusiv din pietre naturale de podoabă, semiprețioase sau prețioase.

Mineralul vedetă al acestei ediții este Rodocrozitul, a cărui denumire provine din alăturarea cuvintelor grecești „rhodon” (trandafir) și „chroma” (culoare), care descriu perfect felul în care se prezintă oamenilor. Sunt puține locuri în lume unde apare acest mineral: România, nordul Greciei, Argentina, State Unite ale Americii și Africa de Sud. Valoarea și renumele rodocrozitului sunt date de eșantioanele naturale de colecție, de sculpturile decorative și de bijuteriile realizate din acesta.

,,MINERALIA” va avea loc în perioada 7-9 octombrie a.c., între orele 10.00-18.00, ultima intrare fiind la ora 17.00, la sediul instituției, pe str. Memorandumului nr. 21.