Consiliul Județean Cluj a emis autorizația de construire necesară în vederea demarării lucrărilor de extindere a rețelei de alimentare cu apă în comuna Mica, astfel încât toți locuitorii să fie racordați la apă potabilă.

În prezent, în satele Mănăstirea, Mica, Nireș, Dâmbu Mare și Sânmărghita din comuna Mica există o rețea de apă funcțională, urmare a implementării și finalizării, în vara anului 2022, a proiectului european derulat de Consiliul Județean Cluj și Compania de Apă Someș. În urma acestei investiții au fost introduse conducte de apă pe o lungime de aproape 60 km.

Prin intermediul noului proiect demarat de Primăria Mica se urmărește atât extinderea rețelei de apă pe străzile neincluse în proiectul european recent încheiat, cât și racordarea la apă a satului Valea Luncii, respectiv a gospodăriilor situate de-a lungul drumului județean DJ 161D, ce face legătura între localitățile Mănăstirea și Nireș.

𝘼𝙡𝙞𝙣 𝙏𝙞𝙨𝙚, 𝙥𝙧𝙚𝙨𝙚𝙙𝙞𝙣𝙩𝙚𝙡𝙚 𝘾𝙅 𝘾𝙡𝙪𝙟 ,,𝘈𝘭𝘵𝘦 𝘱𝘦𝘴𝘵𝘦 150 𝘥𝘦 𝘨𝘰𝘴𝘱𝘰𝘥𝘢𝘳𝘪𝘪 𝘥𝘪𝘯 𝘤𝘰𝘮𝘶𝘯𝘢 𝘔𝘪𝘤𝘢 𝘷𝘰𝘳 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘧𝘪𝘤𝘪𝘢, 𝘢𝘴𝘵𝘧𝘦𝘭, 𝘥𝘦 𝘢𝘱𝘢 𝘱𝘰𝘵𝘢𝘣𝘪𝘭𝘢 𝘪𝘯 𝘴𝘪𝘴𝘵𝘦𝘮 𝘤𝘦𝘯𝘵𝘳𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘵. 𝘙𝘦𝘵𝘦𝘢𝘶𝘢 𝘥𝘦 𝘢𝘭𝘪𝘮𝘦𝘯𝘵𝘢𝘳𝘦 𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘢𝘴𝘵𝘧𝘦𝘭 𝘨𝘢𝘯𝘥𝘪𝘵𝘢 𝘴𝘪 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘢𝘵𝘢 𝘪𝘯𝘤𝘢𝘵 𝘴𝘢 𝘱𝘦𝘳𝘮𝘪𝘵𝘢 𝘳𝘢𝘤𝘰𝘳𝘥𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘥𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘶𝘮𝘢𝘵𝘰𝘳𝘪 𝘴𝘶𝘱𝘭𝘪𝘮𝘦𝘯𝘵𝘢𝘳𝘪, 𝘪𝘯 𝘧𝘶𝘯𝘤𝘵𝘪𝘦 𝘥𝘦 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪. 𝘚𝘱𝘳𝘪𝘫𝘪𝘯𝘪𝘮 𝘱𝘳𝘪𝘯 𝘵𝘰𝘢𝘵𝘦 𝘮𝘰𝘥𝘢𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪𝘭𝘦 𝘱𝘰𝘴𝘪𝘣𝘪𝘭𝘦 𝘦𝘧𝘰𝘳𝘵𝘶𝘭 𝘥𝘦 𝘳𝘢𝘤𝘰𝘳𝘥𝘢𝘳𝘦 𝘭𝘢 𝘢𝘱𝘢 𝘢 𝘵𝘶𝘵𝘶𝘳𝘰𝘳 𝘤𝘭𝘶𝘫𝘦𝘯𝘪𝘭𝘰𝘳, 𝘢𝘵𝘢𝘵 𝘱𝘳𝘪𝘯 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘮𝘦𝘥𝘪𝘶𝘭 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵𝘦𝘭𝘰𝘳 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘯𝘵𝘢𝘵𝘦 𝘥𝘪𝘳𝘦𝘤𝘵 𝘥𝘦 𝘊𝘰𝘯𝘴𝘪𝘭𝘪𝘶𝘭 𝘑𝘶𝘥𝘦𝘵𝘦𝘢𝘯 𝘤𝘢𝘵 𝘴𝘪 𝘱𝘳𝘪𝘯 𝘤𝘦𝘭𝘦 𝘥𝘦𝘳𝘶𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘥𝘪𝘯 𝘧𝘰𝘯𝘥𝘶𝘳𝘪 𝘦𝘶𝘳𝘰𝘱𝘦𝘯𝘦 𝘴𝘪 𝘨𝘶𝘷𝘦𝘳𝘯𝘢𝘮𝘦𝘯𝘵𝘢𝘭𝘦 𝘴𝘢𝘶 𝘥𝘦 𝘤𝘢𝘵𝘳𝘦 𝘢𝘶𝘵𝘰𝘳𝘪𝘵𝘢𝘵𝘪𝘭𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘭𝘦”.

În valoare de peste 2,5 milioane de lei, lucrările sunt prevăzute să dureze 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

După finalizare și recepționare, investiția va fi preluată în administrare de Compania de Apă ,,Someș” S.A. și integrată în sistemul de apă existent. Toate localitățile din comuna Mica vor fi, astfel, alimentate cu apă potabilă din rețeaua de aducțiune a municipiului Dej.