Cluj-Napoca: 250 noi locuri pentru biciclete recepționate, în 5 noi spații securizate amplasate în cartiere. Alte 200 locuri în 4 spații sunt în proces de obținere autorizații de construire. Total 2023: 727 locuri în parcări sigure pentru biciclete din ianuarie, 927 până la finalul anului în toate cartierele municipiului.
Din acest an vor fi disponibile pentru clujeni 450 noi locuri pentru biciclete în 9 spații securizate. În luna ianuarie au fost recepționate 250 locuri în 5 dintre aceste noi parcări dedicate, în cartierele:
– Grigorescu – str. Fântânele nr. 59,
– Grigorescu – str. Donath nr. 194,
– Mănăștur – str. Primăverii nr. 2
– Mănăștur – aleea Brateș
– Mărăști – parkingul de pe strada Fabricii nr. 4 – Fabricii de Zahăr nr. 5.
Abonamentele pentru acestea vor fi eliberate începând cu data de 23 ianuarie.
Până la finalul anului vom avea în total în Municipiul Cluj-Napoca 927 locuri pentru biciclete în spații securizate, având în vedere că au fost demarate procedurile pentru realizarea a încă 4 astfel de parcări – stadiul actual: obținerea autorizației de construire. Containerele vor fi amplasate pe str. Petuniei nr. 7, str. Alverna nr. 61, str. Iazului, str. Rapsodiei nr. 12.
Anii anteriori, Primăria Cluj-Napoca a finalizat și distribuit 477 locuri în parkingurile pentru biciclete, localizate în fiecare cartier al orașului.
Fiecare container are o capacitate de 50 locuri. Sunt independente din punct de vedere energetic fiind dotate cu panouri fotovoltaice, regulatoare de încărcare, invertoare și acumulatori.
Accesul în rastele se face cu carduri de proximitate. Alte dotări pentru siguranța bicicletelor:
– sistem de securitate cu 3 camere de supraveghere video
– echipamente de stocare a imaginilor video
– corpuri de iluminat led cu senzori crepusculari
– yală electromagnetică
Locurile de parcare sunt alocate în conformitate cu HCL 412/2020 cu modificările și completarile ulterioare, tariful anual fiind 56 lei.
Cererea pentru obținerea unui loc de parcare pentru bicicletă poate fi depusă online, pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, accesând următorul link: https://www.e-primariaclujnapoca.ro/registratura/cereri/…