ÎNȚELEPCIUNE PENTRU PĂRINTE

1. Evită să-i oferi copilului tău tot ce îți cere. Va crește crezând că are dreptul să obțină tot ce își dorește.

2. Evită să râzi când copilul tău vorbește cuvinte jignitoare. Va crește crezând că lipsa de respect este divertisment.

3. Evită să rămâi insensibil la comportamentul urât pe care îl poate afișa fără să-l cerți pentru comportamentul său urât. Va crește crezând că nu există reguli în societate.

4. Evită să culegi tot ce face copilul tău în bară. El va crește crezând că ceilalți trebuie să își asume responsabilitatea pentru responsabilitățile sale.

5. Evită să-l lași să se uite la orice program la televizor. Va crește cu gândul că nu există nicio diferență între a fi copil și a fi adult.

6. Evită să-i dai copilului tău toți banii pe care îi cere. Va crește cu gândul că obținerea banilor este ușor și nu va ezita să fure pentru ei.

7. Evită întotdeauna să te pui de partea lui atunci când greșește împotriva vecinilor, profesorilor săi, poliției. El va crește crezând că tot ce face este corect, ceilalți sunt cei care greșesc.

8. Evitați să-l lăsați singur acasă când mergeți la locașul de cult, altfel va crește cu gândul că Dumnezeu nu există.

9. Evitați să vorbiți de sus despre un membru al familiei sau soț, acesta îi va învăța să rănească pe alții și că conflictul și rănirea altora este în regulă.

10. Evită să le arăți că a nu-i ajuta pe alții care au nevoie este ok, le va da lipsă de har.

Pentru a face lucrurile simple, învață-i grația și bunătatea în toate lucrurile și tratează-i așa cum ai vrea să fie tratați.

 

Sursa: internet

www.psihologconstantincornea.ro