Cutremurele devastatoare din Turcia au curmat mii de vieți și au rănit mii de oameni, de toate vârstele, bătrâni, copii, tineri… Au rupt familii, au destrămat familii, au curmat generații. Tu mai ai timp să te enervezi că e coada prea mare la supermarket?

Tragedia de azi a surprins în imagini copii morți sau grav răniți duși pe brațele părinților care își urlau durerea. Tu mai ai timp să te enervezi că mâine te trezești devreme să mergi la job?

S-au prăbușit mii de clădiri peste mii de oameni, unii și-au pierdut suflarea într-o secundă, alții s-au chinuit până au plecat la Cer, pe când printre ei au fost și cei care au supraviețuit și au așteptat salvarea, simțind cum îi sufocă teama. Tu poți să nu ai recunoștința patului cald și sigur de acasă?

Printre dărâmături, o mamă, un tată, un copil, bunicii își strigă dragii sufletului lor, cu mâinile goale trăgând de betoane. Tu mai ai curajul să te superi din nimicuri pe cei alături de care împarți același acoperiș sigur, pe familia ta?

În doar câteva minute putem spune că s-a dărâmat o lume, odată cu ea viețile oamenilor, de toate vârstele, de la copii în pampers, la bătrâni în cârje… în doar câteva minute. Privește pe ceasul tău cât de ușor se scurg minutele, dar când faci asta privește și în jurul tău.

Poate ești așezat în pat, savurezi un film bun. Poate ești la masă alături de copii și familie. Poate ești în mașină, te plimbi spre cei dragi ascultând muzica preferată. Poate ești într-un fotoliu, citind cartea preferată.

Poate plângi după cineva drag plecat la Cer. Poate ai grija banului de mâine și a pâinii pe care nu ți-o permiți. Poate suferi de vreo boală grea. Poate recent ai trecut printr-o tragedie grea. Poate ești obosit.

Viața e cu bune și rele, balanța întotdeauna este înclinată mai mult într-o anumită direcție, decât în cealaltă. Poate azi mai mult spre bine, mâine mai mult spre rău, dar indiferent de asta, TRAGEDIILE MARI azi sunt sub bucăți mari din betoane, care au ridicat la Cer mii de suflete.

Mulțumește Lui Dumnezeu pentru momentul prezent și roagă-te pentru ca cel viitor să-ți fie bun, cu suflare de viață în tine și-n cei dragi. În toți, de peste tot!

 

 

 

Sursa foto: TV8.MD