Un moment bizar a stricat victoria Italiei la Eurovision 2021. O secvenţă video de câteva secunde în care solistul trupei Maneskin pare a priza droguri. Fanii au semnalat acel moment, iar jurnaliştii au preluat povestea şi au amplificat-o. Solistul Damiano David a negat că ar fi consumat substanţe ilegale şi s-a declarat gata de un test antidrog. Acesta s-a realizat în cele din urmă.

Maneskin este trupa care a câştigat Eurovision 2021, cu piesa „Zitti E Buoni”, aceeaşi care le-a adus şi trofeul din Sanremo Music Festival în acest an. În urma controversei cu privire la momentul când pare a priza droguri, solistul trupei, Damiano David s-a supus voluntar unui test anti drog. Autoritatea European Broadcasting Union (EBU), organizatorul Eurovision a declarat că nu putea organiza un test anti drog din scurt imediat dupa show, dar ulterior a revenit, afirmând că David le-a furnizat rezultatul unui test şi că acesta este negativ.

În urma acuzaţiilor de consum de droguri în Camera Verde din Marea Finală Eurovision Song Contest de pe 22 mai, European Broadcasting Union (EBU), la cererea delegaţiei italiene a realizat o analiză a faptelor, inclusiv verificarea tuturor filmărilor disponibile. Un test antidrog a fost de asemenea realizat voluntar astăzi (24 mai 2021) de către solistul trupei Maneskin, care a rezultat într-un rezultat negativ.

Maneskin a câştigat Eurovision 2021 cu un scor uriaş, de 318 puncte primite de la public, care au dus la un total de 524 de puncte. Pe locul 2 a fost Franţa cu 499 de puncte. România, reprezentată de Roxen nu a trecut de prima semifinală.

 

 

Autor: Cătălina Săplăcan