Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de înlocuire a instalației de tratare, filtrare și reîncălzire a apei din cele două bazine interioare ale Spitalului de Recuperare, unitate sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean.

 

𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢ș𝐞, președintele Consiliului Județean Cluj: „𝘖𝘣𝘪𝘦𝘤𝘵𝘪𝘷𝘶𝘭 𝘯𝘰𝘴𝘵𝘳𝘶 𝘢 𝘧𝘰𝘴𝘵 𝘢𝘤𝘦𝘭𝘢 𝘥𝘦 𝘢 𝘢𝘴𝘪𝘨𝘶𝘳𝘢 𝘶𝘯 𝘤𝘭𝘪𝘮𝘢𝘵 𝘰𝘱𝘵𝘪𝘮 𝘴𝘪 𝘰 𝘪𝘯𝘧𝘳𝘢𝘴𝘵𝘳𝘶𝘤𝘵𝘶𝘳𝘢 𝘢𝘥𝘦𝘤𝘷𝘢𝘵𝘢 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘦𝘧𝘦𝘤𝘵𝘶𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘱𝘳𝘰𝘤𝘦𝘥𝘶𝘳𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭𝘦 𝘭𝘢 𝘤𝘦𝘭𝘦 𝘮𝘢𝘪 𝘪𝘯𝘢𝘭𝘵𝘦 𝘴𝘵𝘢𝘯𝘥𝘢𝘳𝘥𝘦. 𝘊𝘶 𝘴𝘪𝘨𝘶𝘳𝘢𝘯𝘵𝘢, 𝘭𝘶𝘤𝘳𝘢𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘦𝘧𝘦𝘤𝘵𝘶𝘢𝘵𝘦 𝘷𝘰𝘳 𝘢𝘷𝘦𝘢 𝘶𝘯 𝘪𝘮𝘱𝘢𝘤𝘵 𝘱𝘰𝘻𝘪𝘵𝘪𝘷 𝘪𝘯 𝘤𝘦𝘦𝘢 𝘤𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘷𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘴𝘢𝘵𝘪𝘴𝘧𝘢𝘤𝘵𝘪𝘢 𝘱𝘢𝘤𝘪𝘦𝘯𝘵𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘴𝘪 𝘦𝘧𝘦𝘤𝘵𝘦𝘭𝘦 𝘳𝘦𝘴𝘪𝘮𝘵𝘪𝘵𝘦 𝘪𝘯 𝘶𝘳𝘮𝘢 𝘵𝘦𝘳𝘢𝘱𝘪𝘦𝘪.”

 

În valoare de cca. 200.000 de lei, investiția a fost finanțată integral din bugetul propriu al forului administrativ județean. Operațiunile au fost necesare pentru a crește ⬆ calitatea serviciilor medicale și eficiența tratamentelor aplicate, astfel încât un număr cât mai mare de pacienți să beneficieze de procedurile necesare pentru reabilitarea stării de sănătate.

 

Principalele lucrări executate la cele două bazine interioare au constat în înlocuirea instalației de clorinare cu două noi mecanisme, bazate pe clor lichid și folosindu-se pompe de dozare a acestei substanțe pentru menținerea clorului liber la valorile optime. De asemenea, au fost instalate trei pompe, trei filtre și trei vane de selecție, o unitate de automatizare, instalație de filtrare și încălzire, o unitate de dezinfecție și analiză completă a apei, precum și o instalație de ozonificare.

 

Aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca este singurul cu acest profil din Transilvania și unul din cele două existente în țară, adresabilitatea acestuia fiind una extrem de ridicată.

 

 

 

Autor: Cătălina Săplăcan
Data publicării: 10.09.2021

Sursa: Consiliul Judetean Cluj/Facebook