Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care urmează să fie dezbătut în cadrul proximei ședințe ordinare și care vizează aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Modernizare spaţii în ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca în vederea îmbunătăţirii serviciilor medicale”.

 

 

Scopul proiectului este acela de a asigura un grad sporit de confort interior și performanță a zonelor vizate din cadrul Ambulatoriului Integrat al spitalului, respectiv unele spații situate la parterul corpului A, precum și la etajele III și IV ale corpului B.

 

 

Totodată, se urmărește atât îmbunătățirea calității serviciilor medicale prin realizarea unor circuite ale echipamentelor sterilizabile şi prin amenajarea unor zone care să mărească în anumite cazuri capacitatea unor cabinete medicale, cât și crearea unor noi spații pentru pacienții ambulatoriului (vestiare, grupuri sanitare etc.).

 

 

Valoarea totală a proiectului este de 2.119.442 lei, finanțarea urmând a fi asigurată din bugetul Consiliului Județean Cluj pe anul 2022.

 

 

𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢ș𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝘊𝘰𝘯𝘵𝘪𝘯𝘶𝘢𝘮 𝘴𝘢 𝘴𝘶𝘴𝘵𝘪𝘯𝘦𝘮 𝘴𝘱𝘪𝘵𝘢𝘭𝘦𝘭𝘦 𝘤𝘭𝘶𝘫𝘦𝘯𝘦 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘤𝘢 𝘢𝘤𝘵𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘥𝘪𝘤𝘢𝘭 𝘴𝘢 𝘱𝘰𝘢𝘵𝘢 𝘧𝘪 𝘳𝘦𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘵 𝘭𝘢 𝘤𝘦𝘭𝘦 𝘮𝘢𝘪 𝘪𝘯𝘢𝘭𝘵𝘦 𝘴𝘵𝘢𝘯𝘥𝘢𝘳𝘥𝘦 🔝, 𝘪𝘯 𝘤𝘰𝘯𝘥𝘪𝘵𝘪𝘪 𝘥𝘦 𝘮𝘢𝘹𝘪𝘮𝘢 𝘴𝘪𝘨𝘶𝘳𝘢𝘯𝘵𝘢 𝘴̦𝘪 𝘤𝘰𝘯𝘧𝘰𝘳𝘵 𝘴𝘱𝘰𝘳𝘪𝘵. 𝘊𝘶 𝘴𝘪𝘨𝘶𝘳𝘢𝘯𝘵𝘢, 𝘢𝘤𝘦𝘢𝘴𝘵𝘢 𝘪𝘯𝘷𝘦𝘴𝘵𝘪𝘵𝘪𝘦 𝘷𝘢 𝘢𝘷𝘦𝘢 𝘦𝘧𝘦𝘤𝘵𝘶𝘭 𝘥𝘰𝘳𝘪𝘵, 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘧𝘪𝘤𝘪𝘪𝘭𝘦 𝘶𝘳𝘮𝘢𝘯𝘥 𝘢 𝘧𝘪 𝘳𝘦𝘴𝘪𝘮𝘵𝘪𝘵𝘦 𝘢𝘵𝘢𝘵 𝘥𝘦 𝘤𝘢𝘵𝘳𝘦 𝘱𝘢𝘤𝘪𝘦𝘯𝘵𝘪𝘪 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘯𝘦𝘤𝘦𝘴𝘪𝘵𝘢 𝘥𝘪𝘷𝘦𝘳𝘴𝘦 𝘦𝘹𝘢𝘮𝘪𝘯𝘢𝘳𝘪 𝘴𝘢𝘶 𝘵𝘳𝘢𝘵𝘢𝘮𝘦𝘯𝘵𝘦, 𝘤𝘢𝘵 𝘴𝘪 𝘥𝘦 𝘴𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭𝘪𝘴𝘵𝘪𝘪 𝘴𝘱𝘪𝘵𝘢𝘭𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘯𝘰𝘴𝘵𝘳𝘶 𝘥𝘦 𝘉𝘰𝘭𝘪 𝘐𝘯𝘧𝘦𝘤𝘵𝘪𝘰𝘢𝘴𝘦.”

 

 

Lucrările de reparații și modernizări propuse sunt justificate de degradările cauzate de exploatarea prelungită și de necesitatea de a crea un mediu optim pentru desfășurarea activității medicale.

 

 

Prin intermediul investiției se vor face intervenții ce vor viza parțial parterul clădirii situate pe str. Moților nr. 19 🏥, respectiv zona de pediatrie în cabinetele de Oftalmologie, Ortopedie şi Psihologie și etajul III, în vederea organizării unei zone de urologie pentru adulți, etaj la care vor fi amenajate două saloane de spitalizare care să fie deservite de un grup sanitar pentru pacienți.

 

 

La etajul IV va fi amenajat un spațiu pentru sterilizarea ustensilelor contaminate. De asemenea, se va interveni la nivelul cabinetelor de ginecologie pentru adulți, al relocării cabinetului de medicină internă şi va fi amenajat un salon de spitalizare de zi.

 

 

Nu în ultimul rând, se intenționează refacerea unor compartimentări, executarea unor lucrări de reparaţii pentru refacerea şi modernizarea finisajelor interioare la pereţi şi tavane, precum şi înlocuirea instalaţiilor şi a obiectelor sanitare, dar şi a instalaţiei electrice şi a corpurilor de iluminat.

 

 

 

 

 

 

Autor: Cătălina Săplăcan

Data publicării: 29.09.2021