În imagini, este fumul care iese dintr-o zonă a municipiului Dej, mai exact la intrare spre fostul CCH(fosta stație a rutei cu numărul zero).

Se pare că este la ordinea zilei să se ardă cauciucuri acolo, de unde rezultă fum gros, înecăcios si plin de dioxina, monoxid de carbon, compuși cu clor, gudroane si alte substanțe toxice.


Se știe că din arderea cauciucului rezultă dioxina care este neurotoxica și cancerigena precum și multe alte substanțe toxice.

„În fiecare dimineață cu excepția zilei de duminică se întâmplă aceste arderi de cauciucuri la intrare spre fostul CCH(fosta stație a rutei cu numărul zero) și nimeni din administrația Dejului nu mișcă un deget!”, este mesajul unui bărbat, pe grupul de Facebook „Împreună pentru Dej”, care trece zilnic prin zona respectivă, de data aceasta surprinzând în imagini momentul.

Reacțiile membrilor grupului nu au întârziat să apară:

„Să nu mai vorbim de mormanele de mizerie lăsate…”

„Poate nu ar fi rău să faceți o sesizare la garda de mediu. Pe de altă parte fac pariu că cei care tracteaza aceste remorci au permis de conducere doar categoria B. Si ma indoiesc ca  acele remorci au doar 750 kg.”

„… și se produce un miros neplăcut de nesuportat. Cred că este și toxic.”

Autor: Săplăcan Cătălina
Data publicării: 24.11.2021